Hur man sparar energiKostnaden för el är högre varje dag. Att få månatliga faktura, anser vi att det är dags att börja spara. Helt eliminera användningen av fördelarna med civilisationen är omöjligt, så du måste hitta andra sätt att lösa problem.
Men lär dig att spara energi om antalet apparater i vårt hem växer? Gör det ganska lätt, behöver du bara följa vissa regler.
Det enklaste sättet att spara el är elektrisk urkoppling från nätet när den inte används. Det verkar som om det här så alla vet. Men inte alla följa denna enkla regel. Som så ofta är fallet som vände på TV i vardagsrummet, går vi till köket? Hur lång laddare för mobiltelefon fortsätter att vara ansluten, men har lång batteriladdning det? Alla dessa saker öka våra energiräkningar, du ser, spara på detta sätt är inte så svårt.
Ett annat sätt att spara el bör ersätta konventionella glödlampor med energisparande. Det är väl känt att ljuset vi spenderar mer än 15% av den el som förbrukas. Lågenergilampor kommer att löna sig omedelbart, men med tanke på att livslängden många gånger mer än livstid vanliga glödlampor, kommer energibesparing att märkas.
Populära sätt att spara energi Installationen är dvohtaryfnyh eller trehtaryfnыhmeter. Sådana anordningar återvunna lågenergilampor och längre passar främst till personer som är nattdjur, som en räknare säger kilowatt rabatterad ränta bara på natten. Men med tanke på att nästan alla moderna apparater utrustade med timers, upprättande multimeter för energibesparingar passar nästan alla.
Du kan spara energi genom att köpa en ny lägenhet eller hushållsmaskiner. Tyvärr har inte alla möjlighet att göra det på grund av ekonomiska skäl. Men om du köper ett hus ny utrustning, uppmärksamma det faktum att klassen strömförbrukning svarade "A" eller "B". Också, inte köpa alltför kraftfulla apparater om du inte behöver dem. Ingen supermaktvakuum i en studio lägenhet kan göra bra, och samtidigt spara energi och familjer av två människor knappast behöver vosmykylohrammovoy bricka belastning.
Använd energisparande och därmed kanske bara behöver hitta rätt strategi. Till exempel, om du har köket är spisen, sedan använda en vattenkokare är inte nödvändigt. Ja, värmer det vatten snabbare, men kommer att tillbringa mycket el.
Om ditt kök spis bör optimera strömförbrukningen för att spara som möjligt. Först använder redskap, är vars botten ungefär lika med diametern på brännaren. Sedan när matlagning du inte kommer att använda el för att värma den omgivande luften. Vid användning av elektrisk ugn eventuellt fylla hela sin volym. För att spara el kan du köpa en tryckkokare eller Multicookings, kommer det också att göra dina måltider friskare.
Som ni kan se, spara energi är inte så svårt. Du behöver bara komma ihåg att, glöm inte att stänga av ljuset, du sparar inte bara pengar, utan också bryr sig om miljön.  
Яндекс.Метрика